Om oss

Om oss01

-Tänd hellre ett ljus, än att klaga över mörkret. Detta är ett kinesiskt ordspråk som vi tänker att vill förmedla. Vi i norden har många mörka dagar på ett år.

När vi själva byggde ett nytt hus i klassisk stil började vi leta belysning i tidstypisk sekelstil som skulle kunna passa vårt hus och vår trädgård. Vi letade runt och hittade inte det vi sökte alls. Plastiga armaturer utan någon själ ville vi inte sätta upp på vårt hus.

Detta blev början till affärsiden Kulturlampan. En början på en resa in i designen och hantverkets värld, där inte massproduktionen var den största fokusen, utan ett hantverk som för oss tillbaka i tiden där hållbarbarheten och värdet av ett ting räknas. Vi på Kulturlampan är stolta över att våra produkter är resultatet av ett genuint hantverk och skapande i en hållbar och dessutom tidlös stil. Vi har märkt att detta är något som allt fler efterfrågar idag.

Vår målsättning är att få klä nordiska hus, trädgårdar, parker och företag med vår tidstypiska och tidslösa belysning som är tillverkat för hand i gedigna och hållbara material.

Vår belysning blir ett smycke till Er fasad, varmt välkomna till oss på Kulturlampan och vi hoppas att ni ska bli lika nöjda med våra produkter som vi själva är. Vi ser fram emot att höra ifrån Er!